När berättelser delas…diskurser?

Vad händer när din berättelse delas?

Blir den urvattnad? Blir det inflation?

Nja…det blir en smittande livskraft och flera berättelser i olika perspektiv.

En del perspektiv flätas in med varandra som i staden Altal i Syrien. Olika diskurser spänns mot varandra och skapar nya flöden.

Färskt vatten i brunnarna – så drick!

4 svar på ”När berättelser delas…diskurser?”

1. Hej!
    Jag heter Khalid Alkrad och jag kommer från Syrien. Jag vill gärna dela min berättelse med er.

Det var lång resa. Den började först från Syrien, till Jordanien och efter det åkte jag till Algeriet. Jag köpte flygbiljetter. Allt var styrt med regler. Men från Algeriet till Libyen det var inga regler. Vi gick igenom öknen. Det var för varmt, men vi var tvungna eftersom vi inte hade någon legitimation. Vi stannade Libyen i nio dagar. Efter det var det en man som fixade en båt för oss. Vi var 400 personer i båten. Vi var i båten i tre dagar.

Från Italien köpte jag en biljett och kom till Sverige .
    Nu har vi ett bättre liv och mina barn studerar. Jag jobbar som frisör.

Tack för din hjälp och att du stöder min dotter.

1. Hej Khalid!

Tack för din berättelse. Jag har syrianska elever som också har kommit hit via Jordanien! Vi sjunger en sång i klassen med Helen Sjöholm. Den heter Som en bro över mörka vatten. Lyssna gärna på den…vår sida svaonline kan kanske vara en sådan bro.

Jag vill gärna boka en tid i din frisörsalong. När passar det? Jag är hyfsat tunnhårig och lättarbetad. Hur hittar jag?

Mvh Ola V lärare på Ekenskolan i Anderstorp!

2. Hej igen Khalid!

Ursäkta oss…men vi är lite nyfikna om det är något föremål som du hade med dig under hela resan. Om du i dina väskor hade med dig något du inte ville lämna kvar i Syrien. Våra elever har med sig klänningar och sjalar till skolan som bör positiva berättelser från hemlandet med sig.

Kanske vill du berätta något om betydelsefulla saker för dig eller din familj! Men det är självklart helt frivilligt!

Tack och ha ett bra liv i Sverige!
      Vi ses i din salong!