Nu lossnar korken ur…Heinzflaskan vänner…

Sham = vår store berättare!

Snart ska du också förstå vad en artefakt är. Jag lovar.

Snart ska du också förstå hur en artefakt laddas med berättelser. Verkliga berättelser.

Snart ska du också skriva en kommentar här på svaonline! En reflektion från ditt eget liv.

Precis som våra vänner i Shiraz, Bagdad och Rabat gör!

Detta lilla barn,som nu är Sham, blickar i i framtiden med en halsduk som en av hennes Berättare.

6 svar på ”Nu lossnar korken ur…Heinzflaskan vänner…”

1. De var ledsna när dom åkte buss till Sverige.
    Sham tänkte att det inte var så bra att åka iväg.

Hon hälsade på sin lärare i Syrien.
    Hennes lärare har gett halsduken till henne som ett minne.

Hon hälsar på sina kompisar för sista gången.

Hon var 9 år gammal när hon åkte till Sverige. Hon föddes i Altal.

2. Youssef berättar om sista dagen i Altal.

Jag åkte inte med i deras buss och
    och jag har en film med mej till Sverige om detta. Jag bodde också i Altal, men jag gick på en annan skola. Altal ligger nära Damaskus…kanske 15 min med bil.

3. Min halsduk

Jag fick halsduken den sista dagen i Syrien.

Vi gick runt för att säga hejdå till alla vi kände. Det var i staden Altal. Mina fastrar hjälpte oss med väskorna till bilen. Vi var 12 stycken i en buss med alla väskor. Vi gick till skolan för att säga hejdå till lärarna. Då fick jag den här halsduken av min lärare. Det var hon som gjorde den till mig. Jag var jätteglad när jag fick den, men sen när vi åkte så blev jag ledsen för att jag vet inte om jag kommer se dem igen eller inte. Jag vill ha den hela tiden och jag ska visa den för mina barn. Jag kommer att berätta allt för dem. Jag vill bara säga tack för halsduken och att jag kommer att sakna dig jättemycket.❤

4. Jag är säker på att din lärare i Syrien också saknar dig jättemycket. Jag är en av dina lärare här i Anderstorp och jag är glad att jag fått lära känna dig. Jag tycker om att höra dig berätta om hur det var i Syrien .

5. Sham – tack för att jag får ta del av din gripande berättelse om halsduken och hur du fick den. En tår trillar nedför min kind när jag läser och tänker på hur det måste ha känts att ta farväl av dina vänner i Syrien.
    Jag är också tacksam för att jag har fått lära känna dig och din familj!
    <3 / Pia

6. Sham – Jag är glad att du skriver ner dina berättelser och att du berättar för oss i klassen. Jag och dina kompisar kände och förstod hur svårt det måste ha varit för dig att lämna allt det du hade i Syrien. Jag är glad att du är här nu. Dina berättelser kan lära oss så mycket!

Hälsningar Sofia