7 svar på ”Råvara 23”

 1. Jag valde den här tavlan för att den påminner mig om när jag växte upp i hemlandet. Jag längtade så efter den andra havssidan. Jag ville flytta hela mig till Spanien eller Frankrike. Men då var havet där mellan mig och min dröm. Vågorna. Andras båtar.

  Jag visste att havet åt upp många unga marockaner som ville flytta till andra sidan för att få ett bättre liv. De ville flytta från sin fattigdom, alla orättvisor och dålig vård. Det var denna längtan som gjorde att man ibland landade i havet. Havet suger ibland upp vår längtan…det blir bråddjupt. Snabbt!

  Men detta visste ju hela tiden alla ungdomarna om, alla liv som havet tog. Havet är fullt av strömmar och då och då Marianergravar.

  Nu jag är på andra sidan av havet med dig.

  Men jag saknar ändå mitt gamla liv i hemlandet även om den var fattig. Det är ett minne som tränger sig på mig. Precis som havsvågen när jag stod vid stranden. Det finns ett minne som gör att jag då och då vrider på huvudet och kisar efter Atlasbergen och den där stranden.

  Jag minns all glädje som bodde i mig. All energi. Jag saknar min stad, mina vänner, mitt liv och allt gott. Du har kanske inte mött mitt varma väder och djupa och varma sociala människor.

  Trots detta så älskar jag hav. Jag älskar att lägga mig på stranden under solen. Jag vill stänga mina ögon och lyssna på fåglar. Då händer det fantastiska:

  Jag mår bra. Jag hittar märkligt nog mig själv rakt ner i havets spegel.
  Havet gjorde att jag träffade den bästa pojken i livet; min älskade Tim.

  Jag är nöjd med mitt liv, mitt jobb med alla underbara barn och elever. Jag tackar Gud för allt jag fått tills nu.

  Kanske är Gud som ett hav. En risk, en möjlighet men som sambygger starka livsdrömmar inom mig.

  Sana

 2. WHAT lies behind us is our past ,what lies with us is our present ,and what lies ahead of us is our future . Jeremiah 29:11 says for I know the thought I have for you, declared the lord , plans to proper you and not to harm you , plans to give you hope and a future. My mom said to me . we need to back to the sometimes and realise the past taught us to appreciate our future we have now . you might think you miss your lovely and wonderful love of your life Tim , but I guess you found someone you felt relaxed with now . you might miss your friends back then , but you have wonderful families now . I don´t keep close friends , but I tried as much as I can to make positive touch to people around me . Now you have more responsibility more than you ever had before , kids who loves you and they look up to you every morning to learn something new that will benefit their life . stop wondering abut your past its like time , its waits for no one . whats lies ahead is far greater than what lies within or your past .

 3. Du har beskrivit din längtan till hemlandet väldigt vackert!
  Jag är glad att du hittade hit till kyliga norden för annars hade jag kanske aldrig fått möta dig, min fina vän!
  <3

 4. sur ce tableau on vois sur la côte, une petite cabane,ce qui montre que c est un petit coin de pêcheurs avec leurs petites barques,on vois aussi des nuages qui s étendent jusqu a l autre rive,l eau n est pas agité ce qui veut dire que c est un lac ou tout simplement ya pas de vent qui souffle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *